Купить диван в Киеве

Купить диван в Киеве

13.11.2019 Выкл. Автор admin

Розкладний диван-ліжко є одним з найбільш популярних предметів меблів в квартирах наших співвітчизників. Традиційно такі меблі коштує не тільки у вітальнях і залах, але в спальнях і навіть дитячих. І справа тут не тільки в нашому менталітеті, а в невеликих площах кімнат типового багатоквартирного будинку. Нерідко людина не може розмістити в спальні повноцінну ліжко і замінює її розкладним диваном.

На що необхідно звертати увагу при виборі дивана
Сьогодні на меблевому ринку присутня величезна кількість розкладних диванів від іноземних та вітчизняних виробників. Рядовому споживачеві, не досвідченому в усіх тонкощах виробництва м’яких меблів, досить важко визначитися, яку саме модель варто придбати. Критеріїв вибору якісного дивана досить багато, але ми зупинимося на трьох найбільш поширених:
• матеріали, що використовуються для виготовлення каркаса вироби і внутрішнього наповнення;
• механізм трансформації;
• тип оббивної тканини.


У кожному з перерахованих критеріїв є маса нюансів, які ми розглянемо більш докладно.
Матеріали, що використовуються при виготовленні диванів
Основою будь-якого розкладного дивана є його каркас, і матеріали внутрішнього наповнення м’якої частини (спинка, сидіння). Сучасні виробники м’яких меблів виготовляють каркаси з таких матеріалів:
• метал. Розкладні дивани на металевому каркасі відрізняються високою надійністю, механічною міцністю і тривалим терміном експлуатації. Варто врахувати, що металеві каркаси не тільки одні з найдорожчих, але і використовуються в обмеженій кількості моделей диванів;
• натуральне дерево. Головна перевага масиву деревини полягає в екологічній чистоті і міцності. Дивани з каркасом з натурального дерева — кращий вибір в дитячу кімнату. На жаль, такі меблі коштує досить дорого, що не завжди по кишені споживача із середнім достатком;
• деревно-стружкові плити. Це один з найбільш поширених матеріалів, який використовується в меблевому виробництві. Виготовляють ДСП з відходів деревообробки (тирса, стружка, тріска), які подрібнюють і змішують з натуральними або синтетичними смолами. З отриманої маси формують листи певних габаритів. Матеріал відрізняється низькою ціною, механічною міцністю і легкістю в обробці. Незважаючи на вагомі переваги і доступність, деревно-стружкові плити поступаються металу в міцності і довговічності, а натуральному дереву в екологічності.
Після того, як ми визначилися з матеріалами каркаса майбутнього дивана, варто заглянути під його оббивку і побачити, з чого виготовляють м’яку частину. Від якості використовуваних наповнювачів залежить наскільки комфортним і зручним буде спальне місце. Існує два основні варіанти:
• пружинний блок. Популярний варіант внутрішнього наповнення диванів. Сталеві пружини забезпечують рівномірний розподіл ваги по всій площі, даруючи відчуття комфорту і затишку. Згодом, приблизно через 5-6 років експлуатації пружинний блок починає незначно просідати (втома металу), що позначається на якості м’яких меблів;
• пінополіуретан і ламельний блок. Альтернатива пружинам, яка набула широкого поширення в моделях диванів вітчизняного виробництва. Підставою сидіння є блок з ламелей (спеціальні планки з дерева або фанери, які злегка вигнуті, які накриті шаром пінополіуретану (меблевий поролон). Завдяки пружинним якостям ламелей навантаження на м’яку частину розташовується рівномірно. Дивани з таким наповненням відрізняються підвищеною жорсткістю в порівнянні з пружинним блоком . Головний недолік полягає в тому, що через 2-3 роки активної експлуатації пінополіуретан починає просідати або просто кришитися (мова йде про недорогий наповнювачі з низькою щільністю).
Щоб остаточно визначитися з видом внутрішнього наповнення, досить просто присісти на кілька диванів. На якому з них буде максимально комфортно — той і купуйте.

Найбільш поширені механізми трансформації
Від типу механізму розкладки безпосередньо залежить практичність і функціональність дивана. Серед усього асортименту найбільшою популярністю користуються такі варіанти трансформації:
• книжка або «клік-кляк». На основі цього механізму виготовлялося більшість радянських диванів. Щоб його розкласти, потрібно підняти сидіння за нижню частину опустити на місце після характерного клацання. Крім низької ціни достоїнств у цього варіант немає, а ось з недоліків можна перерахувати маленьке спальне місце і нерівності ложа (западина по всій довжині в центрі). Додатково такі дивани неможливо розкласти, якщо вони стоять впритул до стіни;
• «єврокнижка». Це найбільш популярний варіант трансформації диванів на нашому ринку. Для того щоб перетворити сидяче місце в повноцінне ложе, досить потягнути його на себе, а на його місце опустити спинку. Головні переваги полягають в легкості розкладки і великому коробі для білизни, який знаходиться під блоком сидінням;
• «дельфін». Популярний варіант розкладки диванів, який використовується в багатьох недорогих моделях класичного стилю. Сама конструкція знаходиться під основним сидінням. Для розкладки необхідно викотити нижній блок до упору і потягнути за спеціальні лямки вгору і до себе. Додаткове спальне місце підніметься і зафіксується на рівні основного сидіння. Головний недолік конструкції полягає в маленькій ширині спального місця і відсутності відсіку для зберігання білизни;
• «акордеон». Це новий різновид диванів на металевому каркасі. Для розкладки необхідно злегка підняти нижню частину і легким рухом викотити її на себе. Через секунду диван перетворюється в ліжко зі зручним і рівним місцем для сну. Дуже часто моделі з цим механізмом трансформації випускаються без підлокітників, що надає меблям сучасний зовнішній вигляд і зменшує габаритні розміри;
• «седафлекс» (англійська або американська розкладачка) і «міраллат» (французька розкладачка). В обох випадках механізм трансформації являє собою складну конструкцію на основі металевого трьохсегментні каркаса з вбудованим матрацом з пінополіуретану. Блок ховається в коробі під сидінням дивана. Щоб його розкласти, необхідно зняти сидіння (кріпиться на «липучках») і потягнути на себе за ручку механізму. Фактично всередині знаходиться спальне місце, яке перетворюється в ліжко, а в голови служить спинка дивана. Між собою обидва варіант відрізняються тим, що англійська розкладачка підходить для постійного сну, а французька використовується в якості гостьового варіанту.

Різновиди оббивних тканин
Після того, як ми визначилися з матеріалами каркаса, наповненням і типом розкладки, необхідно приділити увагу зовнішній оббивці дивана. Поряд з тканинами широко використовується натуральна і штучна шкіра. Різноманіття оббивок дозволяє підібрати найбільш відповідний варіант під будь-яку стилістику. Головний критерій вибору полягає не тільки в зовнішньому вигляді і забарвленням, але і зносостійкості матеріалу. Існує кілька корисних рекомендацій при виборі тканин:
• якщо в будинку є тварини (кішки, собаки), то краще за все звернути увагу на тканини типу «флок», які називають «антикіготь». Структура матеріалу не має волокон, що гарантує тривалий термін експлуатації і збереження зовнішнього вигляду, навіть якщо тварина надумає поточити кігті;
• штучна шкіра відрізняється низькою ціною, широким вибором кольорів і фактур. В якості оббивки цей матеріал приваблює багатьох користувачів, але не варто забувати, що будь-який кожзам з часом почне тріскатися і втрачати свою привабливість;
• натуральна шкіра — один з найбільш затребуваних оббивних матеріалів, який використовується при виготовленні м’яких меблів преміум класу. Шкіра екологічно чиста, вона «дихає» і служить десятиліттями.
Один із критеріїв вибору оббивної тканини — тактильні відчуття. Уникайте матеріалів з грубої, яскраво вираженою текстурою і занадто м’яких і тонких тканин, які можуть протертися через рік експлуатації. В якості додаткового фактора зверніть увагу на кількість циклів стирання по методу Мартиндейла. Мінімальне значення для гарної меблевої тканини має бути в межах 20-25 тисяч.
замість підсумків
Незважаючи на всі описані особливості і ключові фактори, кінцеве рішення завжди залишається за покупцем. Одним з важливих моментів є вартість дивана, яка не може бути низькою, якщо використовувалися якісні матеріали та оббивні тканини. За статистикою ідеальним варіантом є диван «єврокнижка» на пружинному блоці, який поєднує в собі простоту і надійність конструкції, функціональність і прийнятну вартість. Зваживши всі переваги і особливості кожної моделі, і взявши до уваги викладене в статті, ви без зусиль зможете придбати якісний і комфортний диван-ліжко у вітальню або спальню.
Щоб визначити оптимальну вартість моделей — досить ознайомитися з асортиментом престижної фабрики диванів, яка торгує продукцією власного виготовлення.