Секрети вибору якісного ортопедичного матраца для сну

Секрети вибору якісного ортопедичного матраца для сну

01.04.2021 Выкл. Автор admin

Чому часто виходить так, що ми, не забуваючи пестити і леліяти своє тіло, купуючи для нього різні креми, красивий одяг і абонементи в тренажерний зал, абсолютно забуваємо про його основу — хребет? Адже він витримує часом колосальні навантаження впродовж трудового дня, коли ми носимо важкі сумки з продуктами, довгі години сидимо, згорбившись над квартальними звітами, або робимо ремонт в квартирі, пересуваючи важкі дивани або шафи. Звичайно, багато хто може сказати: «А що я можу зробити? Часу, щоб проходити регулярні курси масажів, у мене немає. Та і сімейний бюджет не витримає таких витрат». Хай і так… Головною умовою того, щоб ваш хребет почував себе добре, являється комфортний сон, коли усі органи нашого тіла розслабляються і відпочивають. А головна умова комфортного сну — звичайно ж, якісний матрац.

Сьогоднішній ринок споживчої продукції пропонує увазі покупців величезну кількість всіляких матраців, серед яких місце лідера беззастережно займають ортопедичні матраци https://magdek.com.ua/ua/matrasi/: пружинні і безпружинные, з натуральними і штучними наповнювачами — такий калейдоскоп здатний збити з пантелику будь-якого недосвідченого в цій справі покупця. Тому спершу непогано б дізнатися, які ж особливості має той або інший вид ортопедичних матраців.

Отже, структура будь-якого ортопедичного матраца включає декілька шарів, що виконують свої функції. Головний з них називається основою, роль якого полягає в підтримці тіла людини, що лежить, при якій зберігається положення хребта з його природними вигинами, — у пружинних в якості основи (каркаса) виступає пружинний блок, а у безпружинных — еластичний, вспененный, характеризується високою щільністю, наповнювач.

Матрац Epsilon Sleep&FlyЗалежно від того, якого виду пружини використовуються при виготовленні ортопедичного матраца, існують наступні різновиди пружинних блоків :

  • блок Bonnell;
  • блок незалежних пружин;
  • блок пружин індивідуальної пружності.

Ортопедичний матрац сприяє рівномірному розподілу тиску по усіх частинах нашого тіла. Результатом є зниження напруги м’язів, тиски на посудини і суглоби, поліпшення кровообігу. Ця функція матраца, що полягає в повному розслабленні м’язів, виконується внутрішнім наповнювачем — анатомічним блоком (так званим «пирогом»), що складається з двох шарів : жорсткого покриття і м’якого наповнювача.

Завдяки жорсткому покриттю ми не відчуваємо, лежачи на матраці, присутність в нім пружин, окрім цього, матеріал, що входить до його складу, може або збільшувати, або зменшувати міру жорсткості, яку має жорсткий матрац

Тому при виборі ортопедичного матраца цей чинник слід враховувати. Той же матрац могжет бути як м’яким або напівм’яким, так і жорстким, відповідним тільки для любителів «спати на дошці». До жорстких наповнювачів відносяться повсть, спанбонд, кокос, кінський волос і так далі

Другою складовою «пирога» є м’які наповнювачі, роль яких полягає в тому, щоб робити будь-який матрац комфортним і зручним. До найпоширенішого м’якого наповнювача відноситься пенополиуретан, що відрізняється порівняльною дешевизною. Окрім нього функції м’якого наповнювача можуть виконуватися латексом, повстю, ватином, морськими водоростями, шерстю, струтофайбером, синтепоном, периотеком, бавовняним волокном і багатьма іншими матеріалами.

Поверхня ортопедичного матраца покривається чохлом, матеріал якого повинен відрізнятися міцністю і забезпечувати хороше влагопоглощение і повітрообмін. Залежно від складу чохли бувають синтетичними і сумішевими, в яких комбінуються бавовна, шовк, віскоза, поліестер та ін. Для недорогих моделей матраців використовуються переважно матрацний тик або дамаск. А ось жаккард або натуральний трикотаж є матеріалом для чохлів дорожчих матраців. Чохольну тканину, в основному, простьобують (прошивають) з м’яким наповнювачем (синтепоном, шерстю і так далі).