Що потрібно для створення зони барбекю

Що потрібно для створення зони барбекю

28.02.2024 Off By admin

Зона барбекю – це функціональний простір для приготування їжі на свіжому повітрі. Вона стає повноцінною літньою кухнею на прибудинковій ділянці, де можна готувати різноманітні страви, зберігати потрібне приладдя, приймати гостей. Про особливості проєктування «під ключ» можна дізнатись за посиланням https://grillpoint.com.ua/zona-barbekju/ на сторінці магазину грилів та барбекю Grill Point.

Зона барбекю

Компоненти для облаштування зони барбекю

Модульна кухня може розташовуватись на різних локаціях біля приватного будинку та мати індивідуальну комплектацію залежно від потреб замовника. Однак класичне облаштування включає наступні компоненти:

  • газовий гриль у стаціонарному виконанні, який оснащується робочою поверхнею необхідної площі, вертелами та іншими приладами для обсмажування, копчення або тушкування їжі;
  • газові конфорки у потрібній кількості для приготування різних страв;
  • стільниця зі штучного або натурального каменю для підготовчих робіт – нарізання продуктів, приготування маринадів, соусів тощо;
  • вбудовані ящики для зберігання кухонного приладдя, посуду та інших необхідних елементів;
  • інтегрована до стільниці мийка, без якої неможливо обійтись на кухні для підтримання чистоти;
  • холодильник для збереження продуктів відповідно до умов зберігання.
Компоненти зони барбекю

Додатково можна інтегрувати до зони барбекю переносні грилі, щоб отримати ще більше можливостей по приготуванню різноманітної їжі. Кількість приладів та їхні функціональні можливості визначаються обсягами страв, які користувач планує готувати для частування гостей та членів сім’ї.

Дизайн літньої кухні

Зона барбекю не тільки забезпечує широкі функціональні можливості по приготуванню страв, але й стильно виглядає. Цього можливо досягти завдяки облицюванню поверхонь деревиною, натуральним або штучним каменем, плиткою та іншими матеріалами за вимогою користувача. Можна комбінувати різні матеріали, але найголовніше забезпечити захист корпусу від високих температур, забруднень, вологи та інших зовнішніх впливів.

Обладнання для зони барбекю

Модульна система для облаштування кухні на свіжому повітрі збирається з блоків по аналогії з конструктором. Це дає можливість наповнити її різними компонентами та швидко завершити процес. Однак процедуру потрібно довіряти лише спеціалістам з відповідним досвідом, які допоможуть підібрати якісне обладнання від перевірених міжнародних виробників Big Green Egg, Napoleon, Broil King та інших відомих брендів.