Боремося зі спекою або як вибрати кондиціонер для дому

Боремося зі спекою або як вибрати кондиціонер для дому

12.09.2020 Выкл. Автор admin

Кондиціонер — це апарат, винайдений для підтримки оптимальної температури в житлових і промислових приміщеннях. Найчастіше застосовується для охолодження кімнат будинку в жарку пору року, або тих місць, де надмірне тепло утворюється цілий рік (виробничі цехи, офіси, склади). Сучасні пристрої крім охолодження мають додатковими функціями нагрівання повітря, очищення його від зважених часток, зволоження, збагачення киснем, озоном, і навіть можуть дезодорувати приміщення.

Види кондиціонерів

В даний час виробники випускають кілька модифікацій цього обладнання:

  1. Найпоширеніший вид кондиціонера — Спліт-система https://skv.lviv.ua/mini-split-sistemy, що складається з двох блоків, зовнішнього і внутрішнього. У Спліт — системах багато додаткових функцій, вони мають невеликі розміри, низький рівень шуму, додатково можуть нагрівати приміщення, збирати пил. Мульти — спліт системи можна розміщувати в різних кімнатах, при цьому виносний блок (охолоджувач) знадобиться всього один.
  2. Підлога кондиціонери зручні тим, що їх не потрібно монтувати, робити отвори в стінах, прокладати дроти і шланги. Ідеально підходять для охолодження тимчасових приміщень, до яких можуть відноситися знімні квартири, літні будиночки, склади тимчасового зберігання. Мінус цих кондиціонерів в невисокої продуктивності, оптимальна площа приміщення повинна бути не більше 15-20 кв. метрів.
  3. Промислові та напівпромислові кондиціонери, касетні, з центральною системою охолодження, що володіють високою потужністю, застосовуються для охолодження великих приміщень, від 50 кв. метрів. До них відносяться торгові центри, магазини, офіси, виробничі приміщення. Повітря подається по спеціально прокладених каналах, зазвичай під стелею, в офісах часто захованим під підвісними панелями.

Крім цих моделей, раніше були популярні віконні кондиціонери, які убудовувалися в кватирку, і представляли одну єдину систему. Зараз такі агрегати зустрічаються рідко, так як мають підвищений шумом і відсутністю можливості для кріплення, бо на сучасних пластикових вікнах кватирки не передбачається.

Вибір відповідного кондиціонера

Для того щоб вибрати потрібну модель, необхідно в першу чергу визначитися з площею, яку потрібно охолоджувати. На 10 кв. м площі кімнати або офісу має припадати не менше 1 кВт потужності пристрою. Наприклад, якщо планується встановити кондиціонер в кімнаті площею в 25 кв. м, знадобиться модель потужністю в 2,5 кВт. Потім виходячи з цих даних можна вибрати тип кондиціонера: спліт-система, підлоговий, промисловий або інші відповідні варіанти. Вибір виробників кондиціонерів великий, можна орієнтуватися по популярності марки, термінами гарантії, якості пристрою, вартості ремонту і обслуговування https://skv.lviv.ua/kondicionery-dlya-kvartiry.

Поряд з цим, слід звертати увагу на те, що споживання електрики залежить від потужності кондиціонера. Домашні (побутові) спліт-системи витрачають в середньому 2.5 квт. Час, однаково при охолодженні і обігріві. Підлогові кондиціонери витрачають від 2 квт. Час, потужність промислових кондиціонерів варіюється від 10 квт. Час і вище. У разі необхідності можна звернутися до фахівців з продажу, які дадуть відповідь на будь-які питання, і допоможуть вибрати відповідну модель.