Гламурні інтер’єри квартир та будинків

Гламурні інтер’єри квартир та будинків

05.07.2022 Off By admin

Історія гламуру в інтер’єрі
Гламур найпростіше охарактеризувати як певний естетичний феномен. Він зародився як природне продовження появи таких речей, як масове споживання, шоу-бізнес, мода. Сам поділ маспродуктів та елітних товарів щільно увійшов у нашу культуру та гламур – апофеоз багатої, повної фарб та насолод життя. Там, де гламур, буде і гедонізм.

Але маючи у своїх основах таку широку концепцію, гламур проникає у всі сфери життя людей, які до нього тяжіють. Це і елітні, яскраві аксесуари, і одяг модних брендів, і дорогі машини. І, звичайно, вишукані, якісні інтер’єри.

Головні особливості гламуру
Зовнішній блиск зводиться у гламурі в абсолют. Тому, формуючи певні інтер’єрні особливості, багато стилів він залишив «за бортом». Мінімалізм, хай-тек, проста класика – всі вони слідують ідеї функціональності, часто нехтуючи зовнішністю. Не дуже підходить, чи не так?

Гламур «свив гніздо» на перетині бароко, ар-деко, модерну та вінтажу: напрямів химерних і чудово демонструють богемні уподобання власника. Не можна сказати, що гламур залишив ці стилі у первозданному вигляді. Так, наприклад, бароко та рококо, змінилися під його впливом та набули більш сучасних рис та форм.

Але все це загальні тенденції. Гламур це не список правил, а настрій, певні усталені деталі властиві і йому.

Простір
Гламур – стиль розкішний та підкреслено помпезний. Тому він передбачає великі простори, високі стелі та відчуття волі. На це грає як реальний простір приміщення, так і візуальні хитрощі – на кшталт використання світлих кольорів, великої кількості дзеркал та світла.

кольору
Гламур не має конкретних переваг у кольорі, проте, якщо ви хочете відтворити його чудову атмосферу, варто віддати перевагу найбільш чистим і насиченим тонам: чорний і білий, фіолетовий, червоний, синій, зелений, жовтий. Звичайно, і більш м’які фарби підійдуть для гламуру: блідо-блакитний, бежевий, але при використанні бажано зробити акцент на інших елементах розкоші.

Матеріали
Назвати якийсь обмежений перелік матеріалів, які можна використовувати в інтер’єрах стилю гламур – не можна. Як мінімум тому, що в обробці стін та меблів вони будуть абсолютно різними. Але є певний набір, який допоможе вам дотримуватись загального настрою розкоші гламуру:

Дорогоцінні метали
Золото, срібло, платина: все це можна використовувати не тільки в прикрасах. гламурним інтер’єрам личить як декоративний посуд з цих матеріалів, так і елементи декору. Допустиме і часткове оздоблення: наприклад, срібний візерунок на шпалерах або хромовані ніжки та каркас меблів.

Дзеркала
До речі про хром. Кімната в гламурному стилі передбачає безліч дзеркал, які розширять простір, так і нададуть розкішним інтер’єрам особливий відтінок. Тому не скупіться як на дзеркала (але і не переборщите) і хромовані елементи в декорі.

Камені та стрази
Ще один спосіб підкреслити пишність стилю – це використання дорогоцінного каміння та страз. Камені добре виглядатимуть у дорогих аксесуарах ювелірного типу, а ось стрази можна використовувати самі по собі: розсип великого кришталю, гранованого під алмази можна розмістити на столі або комоді. І виглядатиме це буде просто відмінно.

Кришталь та скло
Ці матеріали співзвучні з попередніми, але вже використовуються не так у декорі, як у цілком функціональних речах: стільниці, підвісні люстри, елементи меблів. Як і решта деталей гламурного інтер’єру, ці покликані створити неповторний блиск.

Атлас, оксамит, шовк, парча
Не можна згадати і про текстильні матеріали. Загалом, бажані ми вже описали, але насправді ви не обмежені майже нічим: головне, щоб оздоблення та аксесуари з тканини виглядали витончено та дорого.

Шкіра
Шкіра також цінується в гламурних інтер’єрах. Причому нею можуть бути оброблені не тільки «сидячі» меблі, на кшталт крісел і диванів, а й столи, комоди або полиці. Що не тільки естетично виглядає, а й досить функціонально – за шкірою легко доглядати.

Оздоблення
Що ж до оздоблення? Основне правило незмінно – головне, щоб матеріали виглядали презентабельно та сучасно.

Стіни
Зі стінами добре будуть поєднуватися шпалери насичених кольорів з цікавим квітковим або геометричним візерунком. Можна використовувати і дерев’яні панелі, і навіть кам’яну кладку (особливо якщо вона мармурова), але не варто забувати підкресленої «синтетичності» гламурного стилю, тому з природними матеріалами потрібно бути обережнішими.

Підлоги
Оздоблення підлог підпорядковується тим самим правилам, як і стіни. Підійти може і паркет чи ламінат, особливо нестандартних кольорів – чорний чи білий. Виграшно виглядатиме і плитка. Особливо гламурному стилю піде наливна глянсова підлога – головне, приготуйтеся до догляду за ним.