Зонування та декорування стін шторами

Зонування та декорування стін шторами

05.07.2022 Off By admin

Доцільність декорування стін шторами
Внести в обстановку родзинку та різноманітність можна, якщо прикрасити стіни портьєрами. Їхня сфера застосування набагато ширша, ніж здається на перший погляд, особливо, якщо оформленням дизайну займається професіонал.

Текстиль вже сам по собі асоціюється із затишком та комфортом, він внесе нотки теплоти у північний стиль та стриману обстановку, вигідно підкреслить інші стилі з переважанням тканин. Якщо він буде на стінах, то обов’язково приверне до себе увагу.

Ще один плюс на користь декорування стін шторами, це широкий вибір матерій, фактур, візерунків та кольорів. Можна використовувати маленький прямокутний відрізок тюля, а можна – потужні портьєри з ламбрекеном. Тому завжди можливо буде підібрати варіант, що підходить під обстановку.

Переваги декорування текстилем
Ефектний додаток до вибраного стилю інтер’єру.
Можливість реалізувати креативні ідеї та внести родзинку в обстановку.
Чи не забирає багато простору.
Легкий монтаж.
Будь-якої миті оформлення можна прибрати, поміняти або підкоригувати.
Не потрібно особливої ​​догляду, досить періодично текстиль прати у відповідному режимі пральної машинки.
Маскування дефектів стін.

Де можна зробити оформлення шторами?
Розглянемо варіанти оформлення шторами, крім вікон.

Стіни
Декор стін шторами один із найпоширеніших способів використання такого текстилю для оформлення інтер’єру.

У вітальні
Для його реалізації найкраще обрати просторе приміщення, наприклад, вітальню. У ній ефектно виглядатиме масивна портьєра з велюру або оксамиту насиченого кольору, наприклад, червоного в поєднанні з обробкою поверхонь з натурального дуба, покритого лаком.

Таке рішення достатньо буде реалізувати на одній із стін. При цьому важливо досягти гармонії у поєднанні з рештою обстановки, а особливо з текстилем на вікнах. Такий варіант можна реалізувати і в кабінеті, особливо, якщо він у стилі ампір або класики.

В спальні
Ефектно виглядатимуть стіни з текстилем у спальні. У цій кімнаті з тканинами важко перестаратися. Їх достаток асоціюватиметься з відпочинком, спокоєм та затишком, яких часом бракує в інтенсивному життєвому темпі.

Якщо спальня невелика (до 12 м кв.), Ви можете зробити декор стін тканиною в зоні узголів’я, прикріпивши матерію до стіни або на карниз, який близько до неї прилягає.
Використовуйте легкі, повітряні тканини, можна напівпрозорі, такі як органза, вуаль.

За допомогою елементів кріплення з них можна створити гарні форми та переплетення. Саме кріплення можна підібрати з гарним декором. Необов’язково використовувати тюль або штору кольору. Поєднуйте кілька кольорів, що гармонують один з одним та інтер’єром приміщення.

Якщо дозволяє площа спальні, зробіть драпірування стін шторами по всьому периметру, у тому числі й стелю.
Доповніть оформлення ламбрекеном. Для такої ідеї підійдуть тканини із гладкою поверхнею середньою щільністю. Можна вибрати шовк чи його аналоги. Так як драпірування тканиною буде переважним елементом у приміщенні, віддайте перевагу спокійній кольоровій гамі, наприклад, пастельним тонам. Адже колір впливає на психологічний стан, а в спальні він повинен налаштовувати на відпочинок і спокійний сон.

Ще один цікавий варіант як задекорувати стіну шторами, повісити їх на картину-вікно.
Такі зображення є мальовничими пейзажами або міськими видами з вікон. Підберіть картину з місцевістю, яка приваблює вас найбільше, повісьте її на стіну та красиво оформіть шторами або тюлем – результат перевершить усі очікування. Складатиметься враження, що вікна кімнати виходять на розкішний пейзаж чи улюблене місто.

Можна продати імітацію штор на стіні, якщо вони будуть частиною картини-вікна. У такому випадку багет її не обрамляють, щоб зображення максимально реалістично зливалося з обстановкою.

Над ліжком
Текстиль над ліжком називається балдахіном. Його оформляють у спальнях та дитячих кімнатах.

Балдахін кріпиться до жорсткої основи з дерева або металу. Воно може бути по всьому периметру ліжка або у вигляді кола, прикріпленого до стіни або стелі. Найчастіше для оформлення ліжка вибирають легкі та напівпрозорі матерії. Але для таких стилів як бароко і рококо віддають перевагу оксамиту або аналогічним тканинам.

Балдахін можна підібрати під більшість стилів, завдяки можливості вибрати основу, тип текстилю та візерунок.

У спальні балдахін створить романтичну обстановку, відчуття усамітнення та комфорту. Його іноді доповнюють підсвічуванням (гірляндами).
У дитячій він наповнить приміщення казковою атмосферою, особливо якщо на тканині будуть сюжети їх казок або казкові персонажі.
Для колисок дуже маленьких дітей його також застосовують. У такий спосіб дитину, коли вона засинає, можна захистити від зовнішніх подразників. Також балдахін здатний виконувати захисну функцію – їм закривають колиску, щоб захистити малюка від комах.